I all välmening

Författare: Angelica Garnett
Översättning: Berit Skogsberg
Originaltitel: Deceived with Kindness – A Bloomsbury childhood
Bandtyp: Danskt band
Sidantal: 250
Utkom: September 2003
ISBN: 9789197448222

I all välmening är en självbiografisk berättelse om en ung kvinnas strävan efter frigörelse från de starka personligheter som omgav henne under uppväxten. Boken ger samtidigt en närgången och fascinerande inblick i den berömda Bloomsburygruppen som präglade det engelska kulturlivet under 1900-talets tre första årtionden.


Recensioner

»Det händer inget särskilt i ’Våra liv’ men ibland kommer det dagar då sömmarna spricker och det alldagliga kommer ur gängorna och sen är allt som vanligt igen, man anpassar sig, man åldras, man fortsätter. Och dessa dagars uppfinnare och detaljerade uttolkare är hon, den mästerliga Marie-Hélène Lafon.»

Kulturnytt, P1 om Våra liv

»’Våra liv’ blir en metaroman, en gestaltning av vad som pågår i en författares huvud. Ett litet sandkorn och runt det en skavande fantasi eller verklighet som skapar lager på lager till en skimrande pärla. ... Språket är tätt och rikt, ett njutningsfullt flöde tack vare Lafons användning av skiljetecken. Bildspråket rinner likt vatten; i alla fall den här läsaren ville inte att det ska upphöra.»

Jönköpings-Posten om Våra liv

»Våra liv är en vacker och tät roman.»

Aftonbladet om Våra liv

»Detta är en mycket fin samling dikter, stillsamt eftertänksamma, på ett enkelt och avskalat språk, där varje ord är noga utvalt. Översättningen är mycket lyhörd.»

Nyhetsbrev

Följ oss på Facebook Twitter