I all välmening

Författare: Angelica Garnett
Översättning: Berit Skogsberg
Originaltitel: Deceived with Kindness – A Bloomsbury childhood
Bandtyp: Danskt band
Sidantal: 250
Utkom: September 2003
ISBN: 9789197448222

I all välmening är en självbiografisk berättelse om en ung kvinnas strävan efter frigörelse från de starka personligheter som omgav henne under uppväxten. Boken ger samtidigt en närgången och fascinerande inblick i den berömda Bloomsburygruppen som präglade det engelska kulturlivet under 1900-talets tre första årtionden.


Recensioner

»’Våra liv’ blir en metaroman, en gestaltning av vad som pågår i en författares huvud. Ett litet sandkorn och runt det en skavande fantasi eller verklighet som skapar lager på lager till en skimrande pärla. ... Språket är tätt och rikt, ett njutningsfullt flöde tack vare Lafons användning av skiljetecken. Bildspråket rinner likt vatten; i alla fall den här läsaren ville inte att det ska upphöra.»

Jönköpings-Posten om Våra liv

»Våra liv är en vacker och tät roman.»

Aftonbladet om Våra liv

»Detta är en mycket fin samling dikter, stillsamt eftertänksamma, på ett enkelt och avskalat språk, där varje ord är noga utvalt. Översättningen är mycket lyhörd.»

»Lafons precisionsprosa gör boken omöjlig att lägga ifrån sig. En tidsbild av några årtionden från den fredliga epoken efter andra världskriget som nu går mot sitt slut men som lever i Lafons vackra bildspel från Paris tolfte arrondissement.»

Norrbottens-Kuriren om Våra liv

Nyhetsbrev

Följ oss på Facebook Twitter