Frälsningsarmén

Författare: Abdellah Taïa
Översättning: Håkan Lindquist och Davy Prieur
Originaltitel: L'armée du salut
Bandtyp: danskt band
Sidantal: 136
Utkom: januari 2013
ISBN: 9789186497224

»Jag var i min dröm och inte så långt från Paris. Jag höll på att förändra mitt liv. Jag skulle bli någon annan, någon som jag ännu inte kände, jag skulle skratta, gråta, lära mig, bli förälskad, svika andra, svika mig själv, begå misstag, röra mig framåt trots allt . . .»

Den självbiografiska romanen Frälsningsarmén skildrar en ung mans väg i sökandet efter en jämvikt mellan den marockanska traditionen och den västerländska kulturen, mellan sin förvirring och beslutsamheten att lyckas.


Recensioner

»Denna psykologiskt gäckande och drömskt febriga historia om utanförskap och hopplöshet är oerhört skickligt berättad på ett utsökt språk.»

BTJ-häftet om Det långsamma livet

»Det är en storartad roman om Mounirs olyckliga kärlekshistoria med ett Frankrike som inte förmår ge hela sin befolkning frihet, jämlikhet och broderskap.»

Göteborgs-Posten om Det långsamma livet

»’Det tredje kriget’ har en ovanlig sensualitet, en ömsint förmåga att återge det ganska lilla barnets ofiltrerade upplevelse av världens överväldigande mångfald. (...) Varje barndom tar slut, men utdrivandet från paradiset gestaltas sällan lika effektivt och åskådligt som i ’Det tredje kriget’. Man kan inte återvända, för det man lämnade finns inte kvar och den man var som lämnade finns inte heller kvar. Det finns en stor sorg i det, men också en liten möjlighet, och Line Papins fina roman g

Svenska Dagbladet om Det tredje kriget

»Jag lever och du hör mig inte är en oerhört stark och viktig historia, mästerligt skriven.»

Nyhetsbrev

Följ oss på Facebook Instagram