27/10 2022

Camille Kouchner till Stockholm

Camille Kouchner, författare till den omtalade boken »La familia grande», besöker Stockholm 27-28 oktober.

Hon kommer att framträda i samtal med Helena Lindblad, journalist på DN Kultur, på Söderbokhandeln torsdag 27 oktober kl. 17–18.30 samt på Biografen Zita fredag 28 oktober kl. 18. Tolkning från franska till svenska görs av bokens översättare Maria Bodner Gröön. Biljett till samtalet på Zita kostar 50 kr och bokas via länken nedan.
 
 


I »La familia grande» berättar Camille Kouchner, advokat och docent i juridik, om hur deras styvfar började förgripa sig sexuellt på hennes tvillingbror under hans tidiga tonår, övergrepp som pågick under flera år.

Camille och hennes syskon växte upp i en känd fransk vänsterintellektuell familj. Pappan var medgrundare av Läkare utan gränser och senare utrikesminister, mamman en uppburen juridikprofessor, författare och stridbar feminist. Föräldrarna skildes när barnen var små och deras mor gifte om sig med en högt aktad statsvetare och politiker. På styvfaderns sommarställe i Sydfrankrike samlas prominenta vänner ur 68-vänstern för att njuta av sol, bad och fri sex. Prydhet häcklas och barnen uppmuntras att delta i de vuxnas lekar.

»La familia grande» är en dotters modiga uppgörelse med de medlemmar av den stora familjen som visste, men som valde att tiga. Boken fick enorm uppmärksamhet när den kom ut i Frankrike 2021.

»200 sidor perfektion!»
Go’kväll, SVT