En enkel visa och andra dikter

Författare: Marie Modiano
Översättning: Magdalena Sørensen
Originaltitel: Pauvre chanson et autres poèmes
Bandtyp: Danskt band
Utkommer: Mars 2019
ISBN: 978-91-86497-68-2

I februari 2018 utkom i Frankrike diktsamlingen En enkel visa. I den har Marie Modiano samlat närmare femtio dikter och prosastycken, varav tio bildar den skiva med samma namn som gavs ut samtidigt med boken.
Dikterna i hyllade En enkel visa handlar om minnen, om ensamhet och kärlek, om tidens obevekliga flykt, om vardagliga händelser och om händelser som skakat världen.


Recensioner

»Det händer inget särskilt i ’Våra liv’ men ibland kommer det dagar då sömmarna spricker och det alldagliga kommer ur gängorna och sen är allt som vanligt igen, man anpassar sig, man åldras, man fortsätter. Och dessa dagars uppfinnare och detaljerade uttolkare är hon, den mästerliga Marie-Hélène Lafon.»

Kulturnytt, P1 om Våra liv

»’Våra liv’ blir en metaroman, en gestaltning av vad som pågår i en författares huvud. Ett litet sandkorn och runt det en skavande fantasi eller verklighet som skapar lager på lager till en skimrande pärla. ... Språket är tätt och rikt, ett njutningsfullt flöde tack vare Lafons användning av skiljetecken. Bildspråket rinner likt vatten; i alla fall den här läsaren ville inte att det ska upphöra.»

Jönköpings-Posten om Våra liv

»Våra liv är en vacker och tät roman.»

Aftonbladet om Våra liv

»Detta är en mycket fin samling dikter, stillsamt eftertänksamma, på ett enkelt och avskalat språk, där varje ord är noga utvalt. Översättningen är mycket lyhörd.»

Nyhetsbrev

Följ oss på Facebook Twitter