En enkel visa och andra dikter

Författare: Marie Modiano
Översättning: Magdalena Sørensen
Originaltitel: Pauvre chanson et autres poèmes
Bandtyp: Danskt band
Utkommer: Mars 2019
ISBN: 978-91-86497-68-2

I februari 2018 utkom i Frankrike diktsamlingen En enkel visa. I den har Marie Modiano samlat närmare femtio dikter och prosastycken, varav tio bildar den skiva med samma namn som gavs ut samtidigt med boken.
Dikterna i hyllade En enkel visa handlar om minnen, om ensamhet och kärlek, om tidens obevekliga flykt, om vardagliga händelser och om händelser som skakat världen.


Recensioner

»Genom hela diktsamlingen antydande och betydande, avtydande och tydande berättelser om barndom, kärlek, vänskap, förlust, föräldraskap, tidens oförutsägbara kurvor och vägskäl. Och det sjunger genom hela samlingen. Vackert. Smärtsamt. Hoppfullt.»

»Hennes små poetiska romaner, som ofta liknar fragment från större skeenden, har fått en hängiven och växande läsekrets. Jag har tillhört den i femton år. Det börjar bli väldigt många översatta böcker i min bokhylla. De bildar ett sammanhängande konstverk, som påminner om en evighetsåtta. Översättaren Maria Björkman har blivit en oskiljaktig del av det.»

»Absolut tonträff, absolut psykologisk ärlighet och stämningsavläsning. I en prosa som är kristallklingande."

»Nina Bouraoui har alltid varit drottningen av andlös prosa med hög energi och skön, klar luft mellan orden. … Med ’Alla människor har av naturen ett begär att få veta’ har Nina Bouraoui skrivit en Lonely Planet till sitt självbiografiska författarskap. Nu hittar hon. Nu hittar vi. Kartan och territoriet är ett.»

Nyhetsbrev

Följ oss på Facebook Twitter