En sons historia

Författare: Marie-Hélène Lafon
Översättning: Anna Säflund-Orstadius
Bandtyp: Danskt band
Utkommer: maj 2021
ISBN: 9789186497811

Sonen, det är André. modern, det är Gabrielle. fadern är okänd. När André är tre veckor gammal tas han om hand av Hélène, Gabrielles syster, och hennes man, som André räknar som sina föräldrar. varenda sommar träffar han gabrielle, som under några semesterveclor lämnar sin lilla parisvåning för att umgås med familjen på landet. Vem fadern förblir dock en mörk hemlighet fram till den dag han får veta sannaningen och äntligen kan hoppas få svar på den fråga han burit med sig under hela sitt liv.

Marie-Hélène Lafons nyligen utkomna roman, som 2020 tilldelades Prix Renaudot, är en storslagen och oavbrutet fängslande familjesaga som vindlar sig fram genom tid och rum och som spänner över närmare ett sekel. Med sitt starkt personliga, känsligt utmejslade och poetiska språk befäster Lafon den så speciella plats hon idag intar i det litterärar franska landskapet.

 


Recensioner

»En levande och berörande bok som inte stannar vid denna flicka, utan förstås berör alla världens barn som dras genom krig och flykt och försöker vara vuxnare än de vuxna.»

Arbetaren om Det tredje kriget

»Vilken fantastisk roman det här är!»

Vi Läser om Det tredje kriget

»Det tredje kriget är en släkthistoria med ett uttalat ärende, där längtan, saknad, brist och hunger känns in på bara kroppen under läsningen, orden äter sig in och blir kvar.»

Kulturnytt, P1 om Det tredje kriget

»Det hela är både rörande och kraftfullt och därför är romanen otroligt bra.»

Kulturnytt, P1 om Det långsamma livet

Nyhetsbrev

Följ oss på Facebook Instagram