Lilla smycket

Författare: Patrick Modiano
Översättning: Pontus Grate
Originaltitel: La Petite Bijou
Bandtyp: Danskt band
Sidantal: 125
Utkom: september 2012
ISBN: 9789186497194

»Minst tolv år hade gått sedan man slutade kalla mig Lilla smycket och jag befann mig på metrostationen Châtelet vid rusningstid. Jag följde folkströmmen på rullbandet i den ändlösa gången. En kvinna var klädd i gul kappa.»

Artonåriga Thérèse tycker sig i kvinnan känna igen sin mor som påstås ha dött i Marocko tio år tidigare. Hon beslutar sig för att följa efter henne. Det blir en störtdykning ned i ett smärtsamt förflutet, i minnen som hon dittills har förträngt.

Lilla smycket finns också i pocket. Läs mer om den här!


Recensioner

»Denna psykologiskt gäckande och drömskt febriga historia om utanförskap och hopplöshet är oerhört skickligt berättad på ett utsökt språk.»

BTJ-häftet om Det långsamma livet

»Det är en storartad roman om Mounirs olyckliga kärlekshistoria med ett Frankrike som inte förmår ge hela sin befolkning frihet, jämlikhet och broderskap.»

Göteborgs-Posten om Det långsamma livet

»’Det tredje kriget’ har en ovanlig sensualitet, en ömsint förmåga att återge det ganska lilla barnets ofiltrerade upplevelse av världens överväldigande mångfald. (...) Varje barndom tar slut, men utdrivandet från paradiset gestaltas sällan lika effektivt och åskådligt som i ’Det tredje kriget’. Man kan inte återvända, för det man lämnade finns inte kvar och den man var som lämnade finns inte heller kvar. Det finns en stor sorg i det, men också en liten möjlighet, och Line Papins fina roman g

Svenska Dagbladet om Det tredje kriget

»Jag lever och du hör mig inte är en oerhört stark och viktig historia, mästerligt skriven.»

Nyhetsbrev

Följ oss på Facebook Instagram