Döden inpå livet (pocket)

Författare: Maureen O'Brien
Översättning: Berit Skogsberg
Sidantal: 295
Utkom: Juni 2014
ISBN: 9789186497361

Den vackra, framgångsrika skådespelerskan Liza Drew hittas död i ett tomt hus i London. Mord eller självmord? Kriminalkommissarie John "Knivbladet" Bright kopplas in på fallet som snart utvecklas till ett fängslande psykologiskt drama mellan honom och en av de tre huvudmisstänkta: modern, Lizas älskare Paul och bästa vännen Millie.

O'Brien förlägger handlingen till teaterns och televisionens värld, miljöer som hon som skådespelerska och regissör är väl förtrogen med. Träffsäkert skildrar hon skådespelarlivet med dess framgångar och stunder av eufori, men också utsattheten under mediernas närgångna bevakning.


Recensioner

»’Våra liv’ blir en metaroman, en gestaltning av vad som pågår i en författares huvud. Ett litet sandkorn och runt det en skavande fantasi eller verklighet som skapar lager på lager till en skimrande pärla. ... Språket är tätt och rikt, ett njutningsfullt flöde tack vare Lafons användning av skiljetecken. Bildspråket rinner likt vatten; i alla fall den här läsaren ville inte att det ska upphöra.»

Jönköpings-Posten om Våra liv

»Våra liv är en vacker och tät roman.»

Aftonbladet om Våra liv

»Detta är en mycket fin samling dikter, stillsamt eftertänksamma, på ett enkelt och avskalat språk, där varje ord är noga utvalt. Översättningen är mycket lyhörd.»

»Lafons precisionsprosa gör boken omöjlig att lägga ifrån sig. En tidsbild av några årtionden från den fredliga epoken efter andra världskriget som nu går mot sitt slut men som lever i Lafons vackra bildspel från Paris tolfte arrondissement.»

Norrbottens-Kuriren om Våra liv

Nyhetsbrev

Följ oss på Facebook Twitter