Aktuella och kommande böcker
En sons historia

Sonen, det är André. Modern, det är Gabrielle. Fadern är okänd. När André är tre veckor gammal tas han om hand av Gabrielles syster Hélène o ...   Läs mer »

Fjärilens tyngd

Någonstans i de italienska Alperna härskar sedan många år en stenget över sin flock. Sin exceptionella storlek och styrka till trots, känner djuret på ...   Läs mer »

Osynligt bläck

»Och bland alla dessa tomma vita sidor kunde jag inte ta ögonen från meningen som överraskade mig var gång jag bläddrade i almanackan: ’Om jag bara ha ...   Läs mer »

Sånger till Bretagne

J. M. G. Le Clézios bok innehåller de två berättelserna Sånger till Bretagne och Barnet och kriget. Den längre Sånger till Bretagne är den vuxne förfa ...   Läs mer »

Recensioner

»Lafon har en känslig, djupt personlig och påfallande vacker stil som genomsyrar hennes i alla bemärkelser livfulla och ändå eftertänksamt stillsamma berättelse. En sons historia är en lysande liten klenod värd läsarens odelade uppmärksamhet.» Helhetsbetyg: 5

BTJ-häftet om En sons historia

»En levande och berörande bok som inte stannar vid denna flicka, utan förstås berör alla världens barn som dras genom krig och flykt och försöker vara vuxnare än de vuxna.»

Arbetaren om Det tredje kriget

»Vilken fantastisk roman det här är!»

Vi Läser om Det tredje kriget

»Det tredje kriget är en släkthistoria med ett uttalat ärende, där längtan, saknad, brist och hunger känns in på bara kroppen under läsningen, orden äter sig in och blir kvar.»

Kulturnytt, P1 om Det tredje kriget

»Det hela är både rörande och kraftfullt och därför är romanen otroligt bra.»

Kulturnytt, P1 om Det långsamma livet

Nyhetsbrev

Följ oss på Facebook Instagram