Fjärilens tyngd

Författare: Erri De Luca
Översättning: Madeleine Gustafsson
Bandtyp: Danskt band
Sidantal: 96
Utkommer: Maj 2021
ISBN: 9789186497804

Någonstans i de italienska Alperna härskar sedan många år en stenget över sin flock. Sin exceptionella storlek och styrka till trots, känner djuret på sig att hans sista tid som kung har kommit. Inte långt därifrån har en tvuvskytt återvänt för att leva uppe i bergen, och även hans tid börjar bli knapp. hans sista ambition som jägare är att fälla det enda djur som alltid har undkommit honom.

Kring dessa två starka krafter fladdrar en vit fjäril för att slutligen stanna på stengetens vänstra horn.

Fjärilens tyngd är en gripande, svindlande vacker saga, i vilken författaren på ett poetiskt och djupt personligt språk sammanfattar sin vision av människans samspel med naturen.


Recensioner

»Lafon har en känslig, djupt personlig och påfallande vacker stil som genomsyrar hennes i alla bemärkelser livfulla och ändå eftertänksamt stillsamma berättelse. En sons historia är en lysande liten klenod värd läsarens odelade uppmärksamhet.» Helhetsbetyg: 5

BTJ-häftet om En sons historia

»En levande och berörande bok som inte stannar vid denna flicka, utan förstås berör alla världens barn som dras genom krig och flykt och försöker vara vuxnare än de vuxna.»

Arbetaren om Det tredje kriget

»Vilken fantastisk roman det här är!»

Vi Läser om Det tredje kriget

»Det tredje kriget är en släkthistoria med ett uttalat ärende, där längtan, saknad, brist och hunger känns in på bara kroppen under läsningen, orden äter sig in och blir kvar.»

Kulturnytt, P1 om Det tredje kriget

Nyhetsbrev

Följ oss på Facebook Instagram